VijestiScenaTech

Elon Musk priprema nove projekte: Električni kamioni i autobusi

Musk je plan razvoja iznio u četiri točke, koje se odnose i na spajanje izvora energije i njezina skladištenja te na razvoj autonomne vožnje


Kakav tjedan za Elona Muska! Najprije je obznanjeno da će se sljedećeg tjedna, točnije 29. srpnja, otvoriti Gigafactory, megatvornica baterija. A onda je jučer rano ujutro američki inženjer i izumitelj obznanio i svoj Master Plan 2, deset godina nakon što je predstavio prvi takav plan.

I za javni prijevoz

O Gigafactoryju, smještenom nedaleko od grada Rena u američkoj saveznoj državi Nevadi, zna se sve, riječ je o tvornici od koje je veća samo ona proizvođača zrakoplova Boeing u Everettu u državi Washington.

Elon Musk očekuje da će se cijena proizvodnje njegovih vozila zbog nove tvornice smanjiti 30 posto, do 2020. godine trebala bi biti u mogućnosti izraditi članaka za baterije kapaciteta 35 gigavata godišnje te 50 gigavatsati godišnje kućnih baterija.

Pročitajte više na vecernji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: nationalreview

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close