Turizam

EKSKLUZIVNO “Wreck diving” fotografije iz uvale Zavratnica!

Jeste li čuli za “wreck diving” rekreacijsko ronjenje gdje se istražuju olupine brodova, aviona? To je omiljen hobi ljubitelja adrenalina i zato mnogo fanovi ovakve vrste ronjenja dolaze upravo u Zavratnicu – zasigurno jednu od najljepših uvala na hrvatskoj obali, piše The Plitvice Times.Zavratnica skriva olupinu njemačkog vojnog broda potopljenog od strane saveznika u Drugom svjetskom ratu, što čini ovo mjesto odličnim za ronjenje, pa čak i za djecu s obzirom da se olupina nalazi nekoliko metara ispod površine!

Taja Korpar i Miha Loboda su zaronili i snimili nekoliko divnih fotografija.

Ako vas zanima ovakva vrsta avanture, do Zavratnice možete doći iz Jablanca, trajektne luke za otok Rab, u 30-minutnoj šetnji pješačkom stazom uz more. Ako ste više planinarskog duha, u uvalu se možete spustiti planinarskom stazom iz sela Zavratnica.

Donosi The Plitvice Times.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Taja Korpar i Miha Loboda

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close