KarijeraIzdvojeno

EKSKLUZIVNO RTL prvi na specijalnoj obuci policajaca koji će čuvati europsku granicu!

Prije dva tjedna u Hrvatsku je stigao Frontex. Zajedno s Hrvatskom policijskom akademijom obučavaju europske policajce koji će čuvati granicu. Dio je to priprema Hrvatske za Schengen, a dok se čeka konačan datum ulaska – RTL je dobio ekskluzivnu priliku biti na specijalnoj obuci.


U Hrvatskoj je trenutačno 50 Frontexovih policajaca za graničnu i obalnu stražu koji ovdje prolaze obuku. Tempo je naporan.

Aleksandar Čubrilo, trener Frontexa govori kako treninzi traju 10 do 12 sati, a simuliraju uvjete koji su stvarni. S ve to odvija se vani, noću, na terenu.

Frontex, kaže, ljude dobro plaća, dobro trenira, a visoki su i kriteriji. Obuke se sastoje od raznih simulacijskih vježbi, a cilj je proći što više raznih scenarija. Od trgovine ljudima i krijumčara do uobičajenih svakondevnih scena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim hrvatskih tu su i strani instruktori. Sve se radi po standardima. Nekad, kažu, mora se upotrijebiti i oružje kako bi se policajce dovelo u razinu stresa.

Više pogledajte u prilogu:Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close