NacionalnaPolitikaIzdvojeno

EKSKLUZIVNO Milanović Litre pokrenuo online peticiju za spomendan Anti Starčeviću

UOČI 200. OBLJETNICE ROĐENJA STARČEVIĆA

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre najavio je danas pokretanje svenarodne kampanje za donošenje spomendana u čast Oca domovine dr. Ante Starčevića.

Prisjetimo se, Milanović Litre je 28. veljače ove godine podnio izmjenu Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima, kojim predlaže da se 23. svibnja, dan rođenja Ante Starčevića, prizna kao “Dan Oca domovine Ante Starčevića”. Ovaj spomendan služio bi kao podsjetnik na njegov neprocjenjiv doprinos hrvatskoj politici, kulturi i neprolaznim vrijednostima za koje se zalagao.

Milanović Litre istaknuo je važnost sjećanja i slavljenja Starčevićevih doprinosa hrvatskom narodu, njegovih ideja o demokraciji, nacionalnoj suverenosti te važnosti kulture i jezika.

Online kampanja pokrenuta je mjesec dana uoči 200. obljetnice Starčevićeva rođenja, a nalazi se na osobnim stranicama Milanovića Litre (https://litre.hr/spomendan-oca-domovine-Ante-Starcevica/).

Na internet stranici nalazi se peticija kojom se traži priznanje neizmjernog doprinosa dr. Ante Starčevića u oblikovanju hrvatske nacije kao i prva “vremenska crta” koja bilježi život i djela Starčevića.

Zbog velikog opsega posla oko stvaranja vremenske crte projekt će biti podložan stalnom ažuriranju. No, već sada moguće je upoznati se sa istaknutim i ključnim trenutcima njegovog života od samog rođenja, ranih zagrebačkih studentskih godina pa sve do čelne uloge u Stranci prava te naposljetku smrti.

U duhu Starčevićeve nepokolebljive privrženosti hrvatskoj neovisnosti i nacionalnom identitetu, Milanović Litre izjavio je:

“Moramo poštovati našu prošlost kako bismo utrli put boljoj i prosperitetnijoj budućnosti. Vizija i strast Oca domovine dr. Ante Starčevića za hrvatski narod vječni su nam izvor inspiracije. Hrvati bez obzira na političko opredjeljenje imaju razloga slaviti ostavštinu Oca naše domovine!”

Milanović Litre poziva sve ponosne Hrvatice i Hrvate da se pridruže kampanji, potpišu peticiju i omoguće proglašenje spomendana povodom 200. obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića. “Ovdje se ne radi samo o priznavanju postignuća jednog čovjeka; radi se o prihvaćanju našeg zajedničkog identiteta, naše povijesti i našeg jedinstva kao nacije. Zajedno ćemo osigurati da ostavština dr. Ante Starčevića živi zauvijek”, rekao je Milanović Litre.

—–

Za više informacija posjetite https://litre.hr/spomendan-oca-domovine-Ante-Starcevica/.

O Marku Milanoviću Litre:
Marko Milanović Litre predani je hrvatski saborski zastupnik koji se neumorno zalaže za očuvanje i promicanje bogate hrvatske povijesti, kulture i nacionalnog identiteta. Njegova privrženost idealima zajedništva i napretka utjelovljuje duh dr. Ante Starčevića i služi kao svjedočanstvo trajne ostavštine Oca domovine.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close