LokalnaPolitika

EKSKLUZIVNO Donosimo tekst prijedloga skupštinske Odluke o Gackoj koja je povučena nakon pritiska iz Otočca

POČELO BURNO

Jučerašnja reakcija Stjepana Kostelca  na temu izmjena i dopuna Prostornog plana Ličko-senjske županije  o čemu smo pisali,  uzburkala je duhove u Županijskoj Skupštini, a danas je isto donošenje Odluke  i odgođeno


Podsjetimo, jučer je Kostelac iz Milinovićeve stranke   objavio poziv  u  kojem je molio vijećnike iz Otočca da glasaju  o toj Odluci neovisno od političke opcije, pritom zapravo misleći na vijećnike iz Otočca.

Nakon toga i našeg teksta, u Otočcu se je dogodio bunt zbog donošenja takve odluke, a na Facebooku je zabilježeno nekoliko stotina komentara sugrađana pri čemu se vršio pritisak na Berislava Kostelca iz Nezavisne liste Budi svoj u Otočcu. On je u komentarima tvrdio da će biti suzdržan, no sugrađani su  mu pisali da bi trebao biti protiv. Cijela ta situacija i pritisak koji je Otočac završio na Gospić, odnosno koji su građani Otočca izvršili na Skupštinu u Gospiću, rezultirao je povlačenjem te točke s dnevnog reda.

Novi župan Petry očito je ugasio prvi požar koji se dogodio na relaciji Otočac-Gospić. Ipak, treba naglasiti da Odluka koju možete pročitati u nastavku, nije  ključna jer ona  omogućava “razmatranje mogućnosti  gradnje sustava vodoopskrbe  Hrvatskog primorja i otoka od rijeke Gacke do uređaja Hrmotine”.  Ipak, nije niti bezazlena , smatraju građani Otočca.

I u članku 4. iste Odluke koja nije donešena, navodi se identičan citat, ali ovdje je u podnaslovu – “ciljevi i programska polazišta”  Prostornog plana Ličko-senjske županije.

 

Odluka je prije Skupštine povučena i o njoj se nije glasalo.  Pritisak koji je izvršen na Berislava Kostelca iz Nezavisne liste Budi svoj, od strane Milinovićeve stranke i njegovih pristaša, ovaj put je upalio. HDZ i HSP su očito dogovorili da se ova točka skine s dnevnog reda, a  kada će opet na red doći, ostaje za vidjeti.

Kroz povijest se mnogo put događalo da je Otočac iza Gospića, da razne ustanove prelaze političkim odlukama iz Otočca u Gospić, i građani su iz tog razloga vrlo nervozni.

Milinović se  danas po pitanje ove Odluke danas  nije oglasio, ali se javio Goran Bukovac s Nezavisne liste Budi svoj iz Otočca.  On je kratko zaključio  da je micanje točke s dnevnog reda opravdano.

Smatram da je odluka naših partnera u Županijskoj skupštini o ukidanju te točke s dnevnog reda opravdana, jer je posve jasno da javnost nije dobro upoznata s problematikom ovoga projekta te da je za njegovu provedbu neophodan širi konsenzus kojem će prethoditi jasna, stručna prezentacija svih pozitivnih i negativnih aspekata, poput studija izvodljivosti, utjecaja na okoliš te koristi koje Otočac od toga mora imati.

Jedna stvar je jasna – iako elektronička, radna sjednica novog saziva Ličko-senjske županije počela je  aktivno i burno. Hoće li građani Otočca i drugi put spriječavati donošenje Odluke, ili će se obistiniti riječi Bukovca, ostaje za vidjeti. u sljedećim mjesecima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close