Lifestyle

Einsteinovo pismo koje mora pročitati svaki učenik

Albert Einstein, znanstvenik, jedan od najvećih umova svih vremena koji je svojim radom zauvijek zadužio cijeli svijet, bio je poprilično svojeglav učenik


Albert Einstein volio je sanjariti i odlutati mislima tijekom nastave te je bio zaboravljiv pa je često ignorirao svoje školske obaveze. Slobodno ga možemo nazvati lošim učenikom. Neki predmeti jednostavno su mu se sviđali više od ostalih pa je njima posvećivao svoju pažnju, dok su drugi bili predosadni pa ih je u potpunosti zanemarivao pa čak i izbjegavao.

Kako to obično biva stvari se tokom života promijene, kada je postao roditelj, zastupao je stajalište da djeci treba pružiti slobodu da otkriju što ih zanima. Sinove Hansa Alberta i Eduarda poticao je da razvijaju interese koji nisu vezani uz školu. Nakon rastave od supruge Mileve, Einstein je ostao živjeti u Berlinu, a njegovi sinovi živjeli su s majkom na relaciji Beč-Zurich.

Više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close