VijestiZdravlje

Edukativni video Crvenog križa: Kako se ponašati u slučaju potresa?

Video upute što učiniti u slučaju potresa


Crveni križ na svom YouTube kanalu objavio je edukativni video o tome kako postupati u slučaju potresa. U videu glume Mario Kovač, Petra Radin, Lara Škrinjar, Matija Šakoronja, Morana Zibar, Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa. Video je objavljen u svibnju poslije velikog zagrebačkog potresa, no s obzirom na nedavna podrhtavanja tla – nije naodmet podsjetiti.

Ako u vrijeme potresa spavate, ostanite ležati, a glavu pokrijte jastukom. Pripazite da vam se iznad glave ne nalazi nikakav teški luster ili slika. Ako u trenutku potresa jedete, prestanite s jelom i sakrijte se pod stol. Stavite ruku preko glave, a drugom rukom se primite za nogu stola. Ako imate stakleni stol, odmah se odmaknite od njega i čučnite u kut prostorije. Ako se u slučaju potresa zateknete vani, odmaknite se od drveća, stupova i kuća. Boravite na što čišćem prostoru.

U slučaju potresa nemojte nikako ulaziti u lift. Ako se u vrijeme potresa nalazite u svom stanu u zgradi, stanite pod nosivi zid. Ako ne znate koji je nosivi zid, čučnite u kut i pokrijte glavu rukama.

Pogledajte video!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close