Primorsko-goranska županijaZdravlje

Dva nova slučaja koronavirusa u Hrvatskoj

Broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj se povećava te se sada popeo na pet.


Na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite rečeno je kako su u Hrvatskoj registrirana još dva novooboljela od koronavirusa.

Riječ je o osobama ženskog spola koje su bile u kućnom kontaktu s prvim i trećim oboljelim. Prvi oboljeli je, podsjetimo, mladić koji je radi u Ericssonu Nikoli Tesli i svi slučajevi u Zagrebu vezani su uz njega. Oni su svi bili u izolaciji u Klinici od kada je bolest utvrđena kod njega. Drugooboljeli od koronavirusa je njegov brat blizanac. Trećeoboljeli je u Rijeci, radnik koji je radio u Italiji, a osoba koja je novozaražena koronavirusom bila je u kućnom kontaktu s njime. Riječ je o osobi srednje životne dobi, dok je ova u Zagrebu mlađa. Oboje novooboljelih imaju, kako je rečeno, blage simptome.

Svo troje prethodnih pacijenata u klinici su dobro s vrlo blagim simptomima, nema ničeg zabrinjavajućeg i uskoro bi mogli ići doma. Riječki kontakt ima simptome koji su nastali vrlo brzo nakon njihovog primarnog pacijenta. Hospitalizirani su u razmaku od manje od jednog dana. Slična je situacija i s pacijentom u Zagrebu. Možemo reći da se virus za sada ponaša kao kućni virus”, rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević dr. Alemka Markotić.

Iz stožera je poručeno kako su mjere izolacije polučile učinak i kako je situacija pod kontrolom.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je realno za očekivati da će biti još oboljelih, ali i da je Hrvatska u prednosti u odnosu na druge zemlje jer se zna tko je izvor zaraze, odnosno “nulti pacijent”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close