Scena

Dubioza kolektiv nastupit će na jednom od najvećih glazbenih festivala na svijetu

Bosandski bend Dubioza kolektiv nastupit će na Glastonburyju, najvećem i najpoznatijem glazbenom festivalu na svijetu, i to čak dva puta u jednom danu. U nedjelju, 28. lipnja, grupa će održati dvije svirke – na pozornicama Shangri-La i The Glade. Ovo je prvi put u povijesti da jedan sastav s ovih područja gostuje na najglasovitijem okupljanju izvođača na planetu, a pogotovo da ima priliku predstaviti se publici više puta.


“Jako nas raduje da ove godine sviramo u mnogo različitih zemalja Europe jer smo pasionirani skupljači suvenira u obliku magneta za frižider i sada nam se pruža mogućnost da upotpunimo kolekcije. Čuli smo da Glastonbury festival ima poseban festivalski magnetić koji će zauvijek imati posebno mjesto u našim srcima, ali i pored ručke za otvaranje škrinje za zamrzavanje. Još jedna dobra strana sviranja u inozemstvu je da imamo mogućnost da iz backstagea u velikim količinama klepamo piva različitih proizvođača i nosimo ih kući na degustaciju. Uglavnom sve se svodi na ukrašavanje i popunjavanje naših omiljenih kućnih rashladnih uređaja”, kažu dečki iz Dubioze.

Sviranje pred 150.000 ljudi

“Također nas veseli što ćemo prvi put imati priliku da nekažnjeno isprobamo kontinuiranu vožnju pogrešnom stranom ceste na putu za koncerte u Velikoj Britaniji. Osim magneta i piva, na ovoj ljetnoj turneji nas raduje i to što ćemo u setu svirati 8 od 10 pjesama s novog albuma”, izjavili su članovi Dubioze prilikom potvrde nastupa na ovom festivalu.

Shangri-La, Glastonburyjev mini-grad, ove godine tematski je obojen aktivizmom i mirnim protestima. Uz Dubiozu svirat će, među ostalima, Slaves, Fat White Family, Skints, Rob Da Bank i Skream. Drugi nastup Dubioza će odraditi na Gladeu, koji sačinjavaju ukupno četiri pozornice na kojima će nastupati i Adrian Sherwood, Don Letts, Alabama 3, Dub Pistols i cijeli niz žanrovski različitih izvođača.

Možda najbolja postava na svijetu

Ovogodišnje izdanje festivala koji dnevno posjeti 150.000 ljudi, a karte se rasprodaju doslovce u minutama, održava se od 24. do 28. lipnja, a line up čine Kanye West, Foo Fighters, The Who, Florence & The Machine, The Chemical Brothers, Pharrell Williams, Motorhead, Patti Smith, Suede i impresivna lista umjetnika na kojoj se sad nalazi i Dubioza kolektiv. Nastup na Glastonburyju prvi je korak u osvajanju Velike Britanije. Bend već ima potvrđen nastup na sjajnom Boom Town Festivalu, koji se u kolovozu održava u Hampshireu, a do kraja godine održat će dva solo koncerta u Londonu.

Stupanjem na tlo Velike Britanije Dubioza će brojku zemalja u kojima će nastupiti ove godine podići na čak 23. Na popisu se već nalaze Njemačka, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bugarska, Turska, Španjolska, Švedska, Norveška, Engleska, Francuska, Austrija, Poljska, Češka, Slovačka, Belgija, Nizozemska, Rusija, Mađarska, Rumunjska, Luksemburg, Švicarska i Crna Gora.

Uz Poljsku i Njemačku vezana je još jedna sjajna vijest, bend će u tim državama dva puta nastupiti kao gosti grupe Faith No More. Na poziv jednog od najvećih svjetskih rock bendova posljednjih desetljeća Dubioza će gostovati na koncertima u Krakowu 8. te Hamburgu 23. lipnja.


Tekst: telegram.hr

Foto: Wikimedia Commons.

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close