Zdravlje

Kako držati paukove dalje od kreveta i spavaće sobe

Pomisao na pauka koji vam hoda po tijelu dok spavate je grozna sama po sebi, a još je gore kada vam se pod pokrivačem nađu primjerci koji vas mogu ugristi. Želite li biti sigurni da nećete imati ovakve neželjene posjetitelje u krevetu, potrebno je redovito mijenjati posteljinu i čistiti zidove. I ne zaboravite, to su korisne životinje koje vas spašavaju od drugih kukaca, ali ipak nemaju što tražiti u spavaćoj sobi.


24sata donosi sedam trikova kako držati paukove dalje od kreveta:

1. Redovito mijenjajte posteljinu jer je to jedan od najjednostavnijih načina da bube držite što dalje od kreveta. Naime, pauke mogu privući masnoće s vašeg tijela, kosa, komadići kože…

2. Ne držite kutije ili druge stvari ispod kreveta. Tako omogućavate paucima da pronađu zgodno mjesto za izradu svojeg doma i razmnožavanje. Najbolje je da pod krevetom nemate ništa i da ga redovito čistite.

3. Raspršite eterično ulje po posteljini jer određeni mirisi odbijaju pauke. Za to su odlična ova ulja – od naranče, metvice, limuna i lavande. Stavite nekoliko kapi ulja u bočicu sa sprejem, ulijte malo vode, dobro protresite i pošpricajte.

4. Malo odmaknite krevet od zida kako pauci ne bi, dok hodaju po zidu, skrenuli na krevet i nastavili šetati po vama. Pazite i da noćni ormarić ili drugi namještaj nije tik do kreveta.

5. Ne jedite u krevetu, jer iako vam to predstavlja veliko zadovoljstvo, dobar je mamac za pauke – privući će ih mrvice.

6. Redovito čistite svjetiljke i ventilatore u spavaćoj sobi, posebno lampu iznad kreveta jer se iz nje lagano po svojoj niti može spustiti do vas.

7. Neka zrak u spavaćoj sobi bude suh jer paukovi i ostali kukci vole boraviti u vlažnom okruženju. Ako je potrebno, nabavite uređaj za odvlaživanje zraka, otkriva 24sataČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close