Grad ZagrebScena

Drugi Zagreb Guitar Festival donosi bogat program

Od 11. do 14. veljače u Studentskom centru održat će se drugi Zagreb Guitar Festival, koji će ponovo okupiti vrhunska gitaristička imena iz Hrvatske i inozemstva.


I drugi Međunarodni Zagreb Guitar Festival donosi bogat program. Festival će se održati od 11. do 14. veljače u Studentskom centru, a osmišljen je kao stručna manifestacija i mjesto susreta svih profila, od učenika, studenata i profesionalaca do ljubitelja klasične, jazz i etno glazbe.

U sklopu festivala održat će se međunarodno natjecanje gitarista te majstorske radionice pod vodstvom vrsnih hrvatskih i inozemnih pedagoga, čime će se pružiti mogućnost mladim umjetnicima da uče od najboljih. Osim stručnog dijela, svaku večer održavat će se koncerti te u okviru te glazbene manifestacije organizirati sajam gitara i gitarističke opreme.

Nakon svečanog otvaranja festivala u Hrvatskom glazbenom zavodu koncert će održati proslavljeni i višestruko nagrađivani Zagrebački gitarski trio. U koncertnoj dvorani Muzičke akademije 12. veljače publiku očekuju dva koncerta na kojima će nastupiti vrhunska gitaristička imena. Prvi koncert održat će mladi poljski gitarist Lukasz Kuropaczewski, kojega glazbeni kritičari svrstavaju u vrh svjetske klasične glazbe, dok će se s programom renesansnih, baroknih i suvremenih autora na drugom koncertu predstaviti sjajan Zagrebački gitaristički kvartet.

Uz nastup tih vrsnih umjetnika, na ovogodišnjem Zagreb Guitar Festivalu publika će moći uživati u koncertu fenomenalnog dua Zoran Dukić i Maroje Brčić. Koncert će održati i jedan od najboljih mladih hrvatskih gitarista Petrit Çeku i Kvartet Sebastian kao i vrhunski jazz gitarist Darko Jurković Charlie. Nakon duže pauze, u Zagreb ponovo dolazi i genijalan gitaristički dvojac Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, koji će nastupiti u Kinu Studentskog centra 13. veljače.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti na ulaznice.hr kao i na svim prodajnim mjestima Tisakmedia, Algoritma Profil Mozaika, u agencijama Kompas Zagreb i Atlas, a na dan koncerta na blagajni Kina Studentskog centra i Muzičke akademije.

Organizator Zagreb Guitar Festivala je Glazbena škola Bonar.


 

Tekst: TZGZ
Foto: facebook Zagreb Guitar FestivalČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close