Društvene mreže

Dolaze novi emojiji – među njiima i talijanska gesta za izvrsnost!

Unicode konzorcij predstavio je 117 novih emojija koji će ove godine izaći na TikToku, WhatsAppu i drugim platformam, piše Novi list.


Dodatci se sastoje od 62 nove fotografije te 55 novih spolnih i rasnih varijanti, a zapaženi su i pohvalni dodatci izumrlih životinja i transrodnih simbola.

Nasmiješeno lice sa suzom te jedna od najpopularnijih talijanskih gesti također su među novim emojijima kojima će se i stanovnici Hrvatske moći koristiti za nekoliko mjeseci. Prijedlog za transrodnu zastavu kao emoji dali su Google i Microsoft zbog nedostatka opcija za predstavljanje transrodne zajednice.

Svaki emoji će se, ovisno o platformi ili uređaju, malo razlikovati izgledom, ali imat će iste ključne značajke.

Novi emojiji doći će na uređaje u rujnu i listopadu ove godine, a neke platforme bi ih mogle pustiti i ranije, objavili su iz Unicode konzorcija.

Donosi Novi list.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Youtube screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close