SportGrad Zagreb

Lovro Dokić i Eva Goluža ostvarili odlične rezultate u skijanju

Odlični rezultati mladih skijaša na Otvorenom prvenstvu Grada Zagreba 2016.


Unatoč lošim vremenskim uvjetima, u petak 11. ožujka održano je večernje natjecanje Otvorenog prvenstva Grada Zagreba 2016. u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom. To je bilo drugo gradsko natjecanje za osobe s invaliditetom u alpskom skijanju, a kako su ovosezonske snježne prilike iznimno loše, rezultati s ovog natjecanja u slučaju neodržavanja još jedne ovosezonske utrke biti će priznati i za prvenstvo Hrvatske.

Najbolje rezultate postigao je mladi perspektivni skijaš Lovro Dokić u stojećoj konkurenciji. “S obzirom na to kakve smo uvjete imali, organizacija je kao i uvijek bila na vrhunskoj razinini. Bila mi je čast što sam uspio odvoziti najbolje ukupno vrijeme od svih sudionika. Među natjecateljima je bilo i skijaša koji su nastupili u Sochiju, svi napreduju iz treninga u trening, te je konkurencija sve jača zahvaljujući odličnom radu naših trenera” – izjavio je Lovro Dokić.

Kod djevojaka odličan rezultat je ostvarila i mlada skijašica Eve Goluže koja je ujedno sa petnaest godina najmlađa skiješica u povijesti koja je ušla u paraolimpijski program HPO-a. “Zadovoljna sam svojim nastupom , pa tako i rezultatom. Uvijek može biti bolje pa tako i ostvareno prvo mjesto ne znači da nema prostora za napredak. Zahvalila bih se svojim trenerima Luki Debeljaku i Luki Dobriniću, a ponajviše svom vodiču i kondicijskom treneru Ani Žigman. Bez njihove pomoći i podrške obitelji i prijatelja iz reprezentacije ostvareni uspjeh i rezultati bili bi znatno manji.» – izjavila je Eva.

Naš proslavljeni paraolimpijac Dino Sokolović, koji je osvojio treće mjesto u slalomskom poretku Svjetskog kupa prisustvovao je natjecanju no zbog zdrastvenih problema nije nastupio.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: hpo.hr | Foto: h-alter

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close