KarijeraIzdvojeno

Dok su vatrogasci na priobalju i dalje aktivno gasili požare, na kontinentu su sanirali posljedice nevremena

VELIKI BROJ INTERVENCIJA ZBOG NEVREMENA

Nevrijeme koje je jučer pogodilo veći dio Hrvatske, prouzrokovalo je velik broj vatrogasnih intervencija.


Naime, jučer je u jutarnjim satima područje Vukovarsko-srijemske županije pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme praćenom padalinama i olujnim vjetrom. Kroz sustav Upravljanja vatrogasnim intervencijama (UVI) do 07:00 sati na području županije zabilježene su 42 intervencije prouzročenih nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano ukupno (kumulativni zbroj) 95 vatrogasaca sa 45 vatrogasnih vozila.

Najveći broj intervencija odnosio se na uklanjanje srušenih stabala s prometnica ili drugih površina, uklanjanje odlomljenih grana te oštećenja dijelova objekata: krovišta, oluka i sl.

Slična situacija bila je i na području Osječko-baranjske županije gdje je kroz sustav UVI do 07:00 sati na području županije zabilježeno 30 intervencija prouzročenih ovim nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano ukupno (kumulativni zbroj) 173 vatrogasca sa 40 vozila.

Najviše intervencija odnosio se je na uklanjanje srušenih stabala s prometnica, uklanjanje odlomljenih grana i dijelova objekata koji su pretrpjeli određena oštećenja.

Požari na priobalju

Jučer u 10:20 sati je lokaliziran požar raslinja na otvorenom prostoru na području Seget Gornji, Tomaši za koji je dana 2. kolovoza u 10:15 sati zaprimljena dojava. Tijekom dana i noći organizirano je dežurstvo od strane DVD-ova Kaštela i Seget Vranjica sa 8 vatrogasaca i tri vozila.

Požar raslinja na području između Mitla i Rastovca u Općini Marina, u blizini granice sa Šibensko-kninskom županijom, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu dana 5. kolovoza u 01:24 sata, ugašen je u 09:00 sati.
I požar na području Trnovice, u blizini granice sa BiH, za koji je JVP Dubrovačko Primorje zaprimilo dojavu 4. kolovoza u 11:00 sati, tijekom dana se aktivno gasio. Opožareno je oko 300 ha trave niskog raslinja i borovine.

Tijekom noći na dežurstvu ostali su JVP Dubrovačko Primorje i DVD Slano sa pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: DVD Semeljci

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close