ObrazovanjeVijestiKarijera

Dodjelom počasnog doktorata Doris Pack i rektorovih nagrada studentima obilježen prvi Dan Sveučilišta VERN’

POSEBAN DAN

U svečanom ambijentu Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, u Maloj dvorani danas je održan prvi Dan Sveučilišta VERN’, a tim povodom dodijeljen je i prvi počasni doktorat  gospođi dr. h. c. mult. Doris Pack te prve rektorove nagrade za studente.


Događaju je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji ministara i visokih državnih dužnosnika, ali i pojedini zastupnici u Europskom parlamentu i Hrvatskom Saboru, predstavnici akademske zajednice i uspješnih hrvatskih tvrtki te istaknuti alumniji Sveučilišta VERN’.

Rektor prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila u svom je govoru naveo kriterije prema kojima je upravo gospođa Pack zavrijedila primiti prvi počasni doktorat VERN’a. Podsjetio je da je upravo gđa. Pack posredstvom Zaklade Konrad Adenauer, tada predsjednica Izaslanstva za jugoistočnu Europu, a poslije predsjednica Odbora za obrazovanje i kulturu Europskog parlamenta, kontinuirano pratila razvoj VERN’a od 2001. godine te je davala dragocjene savjete i podršku u našem organskom rastu i razvoju, čime je značajno doprinijela sveukupnim privatnim inicijativama u sustavu visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Osim toga, istaknuo je rektor Cvrtila, „nemjerljiva je uloga i važnost gđe. Pack za međunarodni ugled Republike Hrvatske, zbog čega je Senat Sveučilišta VERN’ odlučio upravo njoj dodijeliti prvi počasni doktorat“.

Laureata dr. h. c. mult. Doris Pack zahvalila se povjerenstvu koje joj je uručilo počasni doktorat, izv. prof. dr. sc. Hrvoju Špeharu s Fakulteta političkih znanosti, Stani Odak Krasić, prorektorici za studije Sveučilišta VERN’ i rektoru Cvrtili te zahvalila na dolasku predstavnicima izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj i ostalim gostima.

„Povezivanje obrazovanja i biznisa je vrlo važan proces, a upravo se to događa na VERN’u svih ovih godina, od kada ga pratim. Mladi danas trebaju dobro i kvalitetno obrazovanje, oni su budućnost ove države i upravo će je oni učiniti prosperitetnijom. Uvjerena sam u to i zato pozivam mlade, ostanite u Hrvatskoj“, istaknula je dr. h. c. mult. Doris Pack.

Glavni direktor Sveučilišta VERN’ Ivo Ivančić zahvalio se na njezinom doprinosu, govorom na njemačkom jeziku, a ovom je prigodom prikazan i dokumentaristički presjek razvoja VERN’a.

Obilježavanje prvog Dana Sveučilišta VERN’ istovremeno je bila i prilika da se posebnim priznanjima rektora nagrade najbolji studenti, koji su se tijekom dosadašnjeg studiranja posebno istaknuli akademskim uspjehom, izvannastavnim aktivnostima i profesionalnim dostignućima.

Prve rektorove nagrade primili su studenti: Stipe Batur sa studija Upravljanja poslovnim komunikacijama, Marita Čatić sa studija Odnosa s javnošću, Sara Đurković sa studija Ekonomije poduzetništva, Marta Miš sa studija Menadžmenta održivog razvoja turizma, Iva Pahlić sa studija Novinarstva, Marino Sulić sa studija Interneta stvari, Josip Šiljaković sa studija Poduzetničkog menadžmenta, Dina Uglešić sa studija Filmske i televizijske režije i produkcije i Vida Žagar sa studija Filmske i televizijske režije i produkcije.

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: Krasnodar Peršun

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close