VijestiLifestyle

Dočekom u podne u Brinju počinje godina posvećena turizmu

Sutra će građani i gosti Brinja Novu  godinu dočekati u podne, a za 2015. u Brinju već imaju velike planove.

Kao i dviju prethodnih godina Brinje će u Novu uploviti 12 sati ranije i tako biti prvi lički grad u 2015. godini. Biti prvi i bolji prioritet je koji si je Općina ove godine postavila te su tako turizam i brojne potencijale ovog predivnog kraja odlučili što bolje iskoristiti.

„I ove godine odlučili smo održati tradiciju našeg uranjenog dočeka za koji svake godine dižemo ljestvicu, pošto nam je cilj imati sve bolji i sve posjećeniji doček. Veselimo se 2015. godini koja će za Brinje biti vrlo aktivna, a turizam i privlačenje gostiju u našu predivnu Liku i brinjski kraj su među prioritetima.“, poručio je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.

Na Trgu Janka Vukovića Podkapelskog održati će se velika proslava uz bend Dobitna Kombinacija i Zvonimira Ostovića. Slavlje počinje u 11 sati, kada će sve posjetitelje rasplesati birani izvođači, dobro poznati u ličkom kraju. Zvonimir Ostović jedan je od aktivnijih njegovatelja glazbenog izričaja Like i Gacke na harmonici, dok bend Dobitna kombinacija garantira izvrsnu zabavu.

„Za građane i drage nam goste pripremili smo pravu ličku proslavu i još jednom pokazujemo da Brinje prati i stvara trendove. Stoga želim pozvati sve da nam se u srijedu pridruže,  a onima koje nećemo vidjeti Općina Brinje želi sretnu 2015. godinu.“, dodaje načelnik Fumić.

U brinjskoj povijesti trag su ostavili Japodi, Rimljani i Frankopani, a kako bi posjetitelji dobili puni doživljaj Brinja grad im daruje besplatni razgled utvrde Sokolac na Staru godinu od 8 do 11 sati. Nakon toga svi se sele na veliku proslavu na Trgu gdje su osigurani besplatno kuhano vino i kobasice.

Nitko stoga ne sumnja da će se proslava i odužiti, a neće joj naštetiti ni moguće loše vrijeme jer je pripremljen gradski dom kao sigurna alternativa.

Organizator Dočeka u podne je Planinarsko Društvo “Škamnica” iz Brinja, a pokrovitelj Općina Brinje i načelnik Zlatko Fumić.

Tekst: press

Foto: crometeo.net

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close