VijestiTech

Dobrovoljno vatrogasno društvo Brinje slavi 120 godina

Jedno od najstarijih društava u Ličko-senjskoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Brinje, proslavit će u subotu 24.rujna velikih 120 godina od osnutka.


Veliki je to jubilej neprekinutog rada na zaštiti od požara i razvoju vatrogastva na području Općine Brinje. Tim povodom održat će se svečana proslava kojoj će, uz predstavnike lokalne i regionalne samouprave te brojna vatrogasna društva iz cijele države, prisustvovati i sami vrh hrvatskog vatrogastva.

Brinjskim vatrogascima ovaj veličanstveni jubilej uveličat će zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki te glavni vatrogasni zapovjednik u Hrvatskoj Slavko Tucaković. Program proslave započet će u 17 sati postrojavanjem ispred Vatrogasnog doma i svečanim mimohodom Frankopanskom ulicom, a nakon toga će se u 18 sati održati svečana sjednica u sportskoj dvorani OŠ Luke Perkovića.

Na svečanoj sjednici će, uz izvješće o radu DVD-a Brinje i dodjelu odličja i priznanja zaslužnim vatrogascima, biti predstavljena knjiga „Dobrovoljno vatrogasno društvo Brinje (1896.-2016.)“ autora prof.dr.sc. Željka Holjevca.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close