ZnanostTech

Do kraja godine Hrvatska će pristupiti Europskoj svemirskoj agenciji

Nakon tri godine pregovora, Hrvatska će do kraja godine pristupiti Europskoj svemirskoj agenciji, a uskoro bi na Vladi trebali i formalno potpisati ovaj sporazum koji će donijeti gomilu koristi za hrvatsku znanost, piše 24sata


Znanstvenici i inženjeri imat će pristup stipendijama za usavršavanje i dodatno školovanje, otvorit će se prilike za razmjenu stručnjaka i nove konferencije, ali i promociju proizvoda i usluga koji su nastali u programima Agencije te pomoć u upravljanju svemirskim projektima.

Hrvatska ovdje vidi i gospodarski interes jer je 90 posto proračuna predviđeno za ugovore s europskom industrijom, a ministrica Divjak izjavila je kako članstvo u ESA-i i CERN-u podrazumijeva iskorake u znanosti, obrazovanju i gospodarstvu.

Od 22 članice Agencije, 20 je članica EU-a, a 7 ima sporazume o suradnji. Hrvatska je dosad bila jedina koja nije imala nikakvu formaliziranu suradnju, piše 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close