Karijera

DND Gospić: Održana edukacija za koordinatore školskih volonterskih klubova

U sklopu projekta „Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva“ 21. i 22. siječnja 2022. godine održana je edukacija za učitelje i stručne suradnike iz OŠ dr. Jure Turića i OŠ dr. Franje Tuđmana iz Ličkog Osika, partnere na projektu.


Ukupno je sudjelovalo 16 učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i djelatnika DND-a Gospić.  Nositelj projekta je udruga Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, a davatelj sredstava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Edukaciju su provele predstavnice DND-a Gospić, certificirane trenerice iz područja menadžmenta volontera i volonterskih programa Tamara Ban i Sanja Puškarić Delač.

Ciljevi projekta su potaknuti djelovanje škole kao mjesta odgoja za volontiranje, doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama kroz promociju, sudjelovanje i organizaciju volonterskih aktivnosti te pozicionirati i promovirati školu kao primjer dobre prakse organizatora volontiranja u zajednici. U sklopu projekta u školama, partnerima, osniva se Školski volonterski klub, a na ovim edukacijama zainteresirani učitelji i stručni suradnici dobili su znanja kako koordinirati ŠVK, planirati i provoditi aktivnosti.

Uskoro kreću radionice za učenike, na kojima će se upoznati općenito s pojmom volonterstva i što je to volontiranje, te će saznati na koji način se i oni mogu uključiti i doprinijeti školi, ali i zajednici u kojoj žive.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close