Ličko-senjska županijaVijesti

dm podržava projekte okoliša i prirode s 800 000 kuna, dio i u Senj

Uručene potvrde najboljim projektima u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za zelene ideje

U ponedjeljak, 11. srpnja, dm je uručio potvrde o odabiru 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju podržati s više od 800.000 kuna. Među odabranim projektima je i projekt „Dajmo zemlji da može dati nama“ Udruge Milosrđe – Centar za beskućnike iz Karlovca. Aktivnosti Udruge obuhvaćaju obrađivanje zemlje, čišćenje i korištenje proizvedenog što rezultira velikom količinom otpada koji će Udruga zbrinuti i upotrijebiti izgradnjom kompostane za bio-otpad. Uz to, dm će podržati i daljnje širenje voćnjaka sadnjom novih sadnica voćaka o kojima će se brinuti oko 60 korisnika Udruge zaduženih za održavanje okoliša.

Zahvaljujući natječaju, maleno mjesto Krasno u blizini Senja, dobit će višeosjetilni park za sve uzraste koji će posjetiteljima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit omogućiti da osjete i dožive svaki element prirode. Vilin velebitski dom projekt je OŠ Silivija Strahimira Kranjčevića Senj i  zamišljen je kao mjesto povezanosti s prirodom, mjesto opuštanja, edukacije i igre, učionica na otvorenom u kojoj će naglasak biti na prirodnosti i izvornosti velebitskog okoliša.

dm je postao ponosan partner organizacija, ustanova, udruga, parkova prirode i proizvođača čije su nas ideje inspirirale i probudile dodatnu vjeru u zelenu budućnost sviju nas. Naš prvi korak prema stvaranju te budućnosti bit će da građanima 17 hrvatskih gradova i naselja omogućimo da otkriju prednosti održivog načina života te da uvide da, kada je u pitanju zaštita okoliša, ne postoje male i velike ideje. Uime dm-a zahvaljujem novim partnerima na povjerenju koje su nam ukazali, a svima koji su se prijavili na naš natječaj što su nam pomogli potvrditi kako Hrvatskoj ne nedostaje zelenih ideja“, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.


Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je za realizaciju odabrao projektekoji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode.

Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.

Sve detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.  


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close