Lifestyle

Djeca rođena u rujnu imaju ovu osobinu

Rođeni ste u rujnu ili vaše dijete baš ovih dana željno priča o svom rođendanu? Stručnjaci s čak tri svjetska sveučilišta – Sveučilišta u Torontu, s Floride te oni s Northwestern Universityja, otkrili su da ste upravo vi i vaše dijete rođenjem predodređeni da budete uspješniji od drugih, a to zapravo ima dosta logike.


Stručnjaci su pratili rezultate djece od predškole do tinejdžerskih godina i doista su pronašli znakovitu razliku baš kod djece rođene u rujnu. Ona su, gotovo sva, pokazivala puno bolje znanje, lakše su čitala i rješavala matematiku, od prvog razreda do tinejdžerskih godina te su čak i kasnije ostvarivala bolje rezultate u srednjoj školi i veći postotak upisa na fakultet. Zašto je to tako, to nažalost nisu otkrili, osim što jedan dio “krivnje” sigurno leži u činjenici da su djeca rođena krajem godine spremnija za školu, čisto zato što su prilikom polaska u školu nešto starija od djece rođene početkom naredne godine, piše index.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close