LifestyleIzdvojeno

“DJECA DJECI” Uspješno završena akcija prikupljanja paketa za djecu Banovine

HUMANITARNA AKCIJA

Protekla dva tjedna, u razdoblju od 11. do 22. siječnja 2021. udruga Društvo „Naša djeca“ grada Gospića organizirala je humanitarnu akciju „Djeca djeci“.


Cilj akcije bio je prikupiti pakete za djecu koja žive na potresom pogođenom području. U akciji su mogli sudjelovati svi građani Gospića i okolice, na način da odaberu uzrast djeteta te u kutiju L veličine (kutiju od cipela) pripreme prigodne materijale (školski pribor, kreativni pribor, igračke i drugo). Isti paket bilo je potrebno umotati u prigodni ukrasni papir. Uz paket, djeca su pisala pisma podrške ili crtala crteže za djecu kojima će se paketi uskoro voziti.

Akcija „Djeca djeci“ provodi se i u drugim područjima Hrvatske u organizaciji DND-a kao i brojne druge akcije u organizaciji DND-a kojima je za cilj prikupiti potrebne stvari za djecu, organizirati razne kreativne radionice ili psihosocijalnu podršku.

U dva tjedna, građani su donirali 95 paketa za djecu različitih uzrasta, pri čemu DND Gospić zahvaljuje svima koji su sudjelovali, a posebno zahvaljuju djeci i mladima koji su se uključili u akciju i donijeli svoje paketiće.

“Akciju naravno ne bismo mogli realizirati da se nisu javili i volonteri. U dva tjedna, radnim danom u razdoblju od 16:00 do 19:00 sati, volonteri su dežurali u prostoru Pučkog otvorenog učilišta i dočekivali sve koji su donosili pakete. U akciji je sudjelovao 21 volonter, te im zahvaljujemo na izdvojenom vremenu”, navode iz DND Gospić.

Paketi će se dalje distribuirati DND-ovima na područjima pogođenim potresom, u dogovoru s voditeljima DND-a.
Akcija se provodila prema svim važećim epidemiološkim mjerama.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: DND Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close