Turizam

Divan vrt u kojem vas sve “želi ubiti”

Na prvi pogled ovaj vrt izgleda kao i svi ostali. Lijep je, zelenila ima u izobilju, cvijeće je svud oko vas, klima za uzgoj je idealna…


Ne, ovdje nema Ume Thurman u ulozi Poison Ivy iz valjda najgoreg Batmana ikad snimljenog, ovdje bi vas jednostavno sve biljke da ih pipnete – rado lišile života!

Na prvi pogled ovaj vrt izgleda kao i svi ostali. Lijep je, zelenila ima u izobilju, cvijeće je svud oko vas, klima za uzgoj je idealna… Jednom riječju, vrt izgleda nevino, i u napasti ste podragati sve te biljčice.
Ipak, prije nego što dođete u priliku za tako nešto, uočiti ćete prijeteći znak na kojem jasno piše: ‘These plants can kill’ što vam jasno daje do znanja, kako su ove predivne biljke, zapravo – ubojice.

Doduše, možda bi radije riskirali s njima, nego pogledali još jednom gore spomenutog Batmana s Thurmanicom, Schwarzeneggerom i Clooneyem u glavnim ulogama. No, dosta šale, vratimo se mi našem vrtu ubojici!

Alnwick Poison Garden botanički je vrt smješten u Northumberlandu u Velikoj Britaniji, a definitivno je poseban po tome što je dom više od 100 najsmrtonosnijih biljaka na svijetu. Prilikom posjete vrtu turisti dobiju upute i savjete da ne ‘njuškaju’ previše biljke, a posebno da ih ne dodiruju.

Vrt se nalazi u sklopu Alnwick dvorca, rezidencije vojvode od Northumberlanda i definitivno je jedna od najmračnijih (a gotovo sigurno najsmrtonosnijih) turističkih atrakcija u Engleskoj. Za ljubitelje Harryja Pottera spomenimo i to da je dvorac ‘glumio’ školu čarobnjaštva Hogwarts u prva dva filma o malom čarobnjaku. A ljubitelje aristokracije neka znaju da se tu snimao i Downtown Abbey.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: i.huffpost.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close