#DISCOVERPLITVICE: Sve je spremno za šesti Adria Bike Maraton Plitvice!

LIKACLUB

Još je malo vremena ostalo do najmasovnijeg biciklističkog događanja u Hrvatskoj – utrke Adria Bike Maraton koja se održava na području Općine Plitvička Jezera!


Ljubitelji biciklizma sve više prepoznaju ovo područje kao idealnu destinaciju aktivnog turizma, a tome svakako pridonose i organizirane utrke među kojima se ističe Adria Bike Maraton Plitvice. Ove godine 16. i 17. lipnja gotovo tisuću biciklista iz svih kategorija stiže u Općinu Plitvička Jezera na šestu utrku.

Profesionalci brdskog biciklizma i rekreativci  već se tradicionalno okupljaju drugog vikenda u lipnju u Korenici i prirede pravi praznik biciklizma, kojeg  tradicionalno podupiru Turistička zajednica i Općina Plitvička Jezera.

Za 6. utrku trasirane su i potpuno nove staze, što će sigurno oduševiti sudionike jer se radi o napretku i poboljšanju utrke.

Kako kažu Adria Bike Maraton Plitvice je više od utrke, to su ljudi koji ovaj sport naprosto obožavaju. Razne ekipe, formirane u klubove, udruženja ili društva taj vikend odsjedaju na području Općine Plitvička Jezera, zabavljaju se, raspravljaju o biciklima, utrkama, izletima, opremi i svemu onome što ide uz ovaj prekrasan hobi i sport.

Foto: Adria Bike Maraton Plitvice

A onda u subotu gotovo tisuću istomišljenika projuriti će kroz startnu liniju i započeti svoju biciklističku borbu koju prati brojna publika.

Pobjedu na Adria Bike Maratonu Plitvice do sad su odnijela neka od najvećih biciklističkih imena u Hrvatskoj, Bosni i Sloveniji. Njih preko tri tisuće u proteklih pet godina.

Izvrstan razlog za dolazak u Općinu Plitvička Jezera i uživanje u prazniku sporta i rekreacije!

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: TZ Općine Plitvička Jezera | Foto: Adria Bike Maraton Plitvice

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u