TurizamIzdvojeno

Direktor HTZ-a Staničić: “Hrvatska se kvalitetno pripremila za samu špicu turističke sezone”

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, direktor HTZ-a Kristjan Staničić govorio je o planovima za sezonu, koja će po svemu sudeći, biti solidna, odnosno na razini 60 posto prometa iz rekordne 2019. godine.


„Hrvatska se kvalitetno pripremila za samu špicu turističke sezone kada, ako epidemiološke prilike budu povoljne, očekujemo najveći priljev gostiju u našoj zemlji. U tijeku je velika pozivna kampanja „Trust me, I’ve been there“ na 12 emitivnih tržišta, bit će aktivna do kraja srpnja, a cilj joj je pozivanje gostiju da svoj odmor provedu u Hrvatskoj, kao i daljnje pozicioniranje naše zemlje kao atraktivne, sigurne i dobro pripremljene destinacije“, istaknuo je Staničić.

U razgovoru s novinarom osvrnuo se i na trenutne turističke rezultate i očekivanja od ovogodišnje sezone.

„U prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj je ostvareno oko 2,6 milijuna dolazaka i 11,7 milijuna noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje lani rast od oko 55 posto i u ovom trenutku smo zadovoljni postignutim. Poslužit ću se nogometnim rječnikom, prvo poluvrijeme smo odigrali jako dobro te apeliram na sve da se pridržavamo propisanih epidemioloških mjera, budemo odgovorni i savjesni kako ne bismo ugrozili najvažnije turističke mjesece koji su pred nama“, zaključio je Staničić.

Cijeli intervju možete pročitati na idućem linku.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: HTZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close