VijestiZdravlje

Diljem Hrvatske u bolnicama nedostaje krvi

Diljem Hrvatske trenutačno vlada kritična nestašica krvi. Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu zato poziva darivatelje svih krvnih grupa da daruju krv i tako pomognu u prebrođivanju ove situacije, a tome se za karlovačko područje pridružuje Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac, koje od srijede do petka organizira tri velike akcije davalaštva namijenjene svim građanima.


U prostorijama karlovačkog Crvenog križa (Smičiklasova 25) tako će svi moći darovati krv u srijedu od 12 do 16, zatim u četvrtak od 13 do 16 te u petak od 9 do 15 sati. Osim toga krv će u srijedu organizirano dati i djelatnici Policijske uprave karlovačke u periodu od 8 do 11 sati.

Najkritičnija situacija trenutačno je s krvnim grupama A+, 0- i AB- čije su zalihe ispod granice potrebne za mirno poslovanje. Praktički na samoj donjoj granici su i zalihe krvne grupe A- dok su sve ostale krvne grupe također vrlo blizu donje granice, javlja KAportal.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close