KarijeraIzdvojeno

Detalji popuštanja mjera: “Kafići i restorani mogu raditi do 22 sata, nema glazbe”

OD PONEDJELJKA

Na današnjoj konferenciji za medije ministar Davor Božinović govorio je o detaljima popuštanja mjera.


Kao što je poznato, ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama.

Omogućeno je svim objektima da mogu usluživati goste na otvorenim terasama. Radno vrijeme može biti od 6 ujutro do 22 sata. Dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima. Pregrade od pleksiglasa ili stakla oko terase moraju se maknuti, zrak mora strujati cijelo vrijeme. Treba osigurati razmak među gostima, stolovi i stolci moraju bit razmješteni, mora biti metar i pol razmaka od svakog stolca, a među stolovima treba biti tri metra”, rekao je Božinović.

Dodao je da nije dopušteno puštanje glazbe, a u prostor objekta može se ići samo s maskom na WC.

Omogućava se treniranje u zatvorenim objektima, ali uz pridržavanje mjera. Dvorane moraju biti redovito provjetravane, broj ljudi je ograničen, jedna osoba na 20 kvadrata minimalno. Ta obavijest mora biti jasno vidljiva. Dopušteni su treninzi, bez kontakta među sportašima”, kazao je Božinović.

Kazao je da nakon svakog treninga treba temeljito očistiti dvoranu i rekvizite.

“Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste, a ako je nužno, ne smije biti više od dvije osobe. Obavezne su maske osim za vrijeme vježbanja”, kazao je Božinović.

Na pitanje o sajmovima koji se još ne smiju održavati odgovorio je Capak:

Samo održavanje sajmova na način kad postoji infrastruktura nije problem. Ali trebamo biti svjesni da postoje infrastrukturno i organizacijiski različite vrste sajmova. O tome se vodi briga, o tome se razgovaralo. To će biti neki od sljedećih koraka u popuštanju”, rekao je Capak.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close