Turizam

Destinacije na kojima ćete se osjećati sigurno

Nakon terorističkog napada u Berlinu, gdje je poginulo 12 osoba i onog u Istanbulu, gdje je život izgubilo 39 osoba, kod mnogih putnika javio se strah je li više sigurno putovati i koje su destinacije u kojima se možemo osjećati sigurno.


Odgovor smo potražili u Velikoj Britaniji, kod organizacije HolidayTravelWatch, koja se bavi rješavanjem problema putnika, pružanjem informacija i savjeta svim zainteresiranim skupinama. Generalni direktor organizacije Frank Brehany, u intervju za britanski Express, dao je popis destinacija koje se smatraju najsigurnijim na svijetu.

Švicarska

Država poznata po svojoj neutralnosti, mnogobrojnim bunkerima i dobro naoružanoj vojsci, mnogo je više od dvoraca, planina i putovanja vlakom kroz pitoresknu prirodu. Unatoč tome što je britansko ministarstvo vanjskih poslova izdalo upozorenje o tome da postoji mogućnost za teroristički napad u Švicarskoj, država se i dalje smatra destinacijom niskog rizika od takvih aktivnosti.

Novi Zeland

Jedna je od izoliranijih, ali unatoč tome i razvijenih država u svijetu, Novi Zeland ima stabilnu demokraciju i nije bio uključen u neki veći svjetski sukob. Jedino upozorenje koje vrijedi za ovu destinaciju je opasnost od potresa, ali na njih se ne može utjecati. Samo razmišljajte o Gospodaru prstenova i prekrasnoj prirodi koja vas čeka na svakom koraku. Novi Zeland poznat je kao država koja ima visoke standarde vezane uz ljudska prava, a stopa kriminala izrazito je niska.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close