Turizam

Destinacije koje vrijedi posjetiti u proljeće

Proljeće dolazi! Spakirajte kofere, i otputujte na neku od ovih doista predivnih, znanih i neznanih destinacija.


Finska
Vjerujemo da volite Djeda Božićnjaka, ali ako se odlučite na izlet do Finske – izbjegavajte Laponiju. Pričekajte ipak ljeto, jer je još malo ledeno… Jug Finske mnogo je topliji, a nudi i prekrasnu prirodu. Helsinki je također grad kojeg se mora posjetiti, a isplati se definitivno vidjeti i Turku.

Pariz
Bilo bi pogrešno reći kako se grad svjetlosti isplati posjetiti samo u proljeće, kad je on toliko prekrasan da biste zauvijek ostali u njemu.
Ipak, u proljeće je grad najljepši, a beskrajna dvorišta i vrtovi u cvatu neće vas ostaviti ravnodušnim. Jedno od takvih mjesta je i Luksemburški park, idealno mjesto za romantičnu šetnju.

Amsterdam
Još jedan europski dragulj je našao mjesto na ovom popisu. Grad vrvi znamenitostima, a vrijeme u svibnju je prekrasno i sunčano. Cvijeće cvate svugdje oko vas, a na vama je samo iznajmiti bicikl i uživati u najbiciklističkijem gradu na svijetu!

Toskana
Kolijevka talijanske renesanse, regija koja je svijetu podarila Michelangela, Leonarda, Botticellija, Brunelleschija i mnoge druge ljude koje su unaprijedili svijet. Fiirenca i Siena su dva dragulja, a mnogobrojne vinske ture izvan gradova i uživanje u Chiantiju, oduševit će svakog tko se tamo zaputi.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close