VijestiTurizam

Nextbike sustav javnih bicikala od sada i u Brinju

Brinjani i Brinjke ponosni su na svoj nikad pokoreni kraj, a Općina Brinje i Turistička zajednica uveli su deseti nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj kao znak da se radi na revitalizaciji života u mjestu koje je prije rata brojalo desetak puta više stanovnika.


Pritom je 80% subvencije dao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji time dokazuje svoj dugoročan fokus i vrlo konkretnu podršku projektima održive mobilnosti. Brinje se time pridružilo brzorastućoj mreži više od 100 nextbike destinacija u svijetu koje svojim stanovnicima i turistima nude cjenovno najpovoljniji, najzabavniji, najzdraviji i najzeleniji oblik prijevoza.

Općina Brinje prošli je vikend pokrenula prvi mješoviti nextbike sustav javnih bicikala u svijetu! To znači da je istovremeno moguće unajmiti klasične bicikle s 3 brzine, ali i električne bicikle najnovije generacije koji se pune u stalcima za parkiranje i imaju impresivnu autonomiju baterije koja s jednim punjenjem može prijeći udaljenosti veće od 100 kilometara! Brinje Bike, kako je sustav nazvan, dio je šire strategije Općine Brinje i Turističke zajednice u sklopu koje se rade biciklističke staze, sustav javnih bicikala, a organizirana je i prigodna biciklijada i koncert ličkih rock legendi koji je ove subote okupio ne samo stanovnike Brinja i okolice, nego i iz drugih krajeva cijele Ličko-senjske županije, Zagreba i ponekog stranog turista.

Registrirajte se u Brinju i koristite nextbike bicikle u cijelom svijetu!

Svi korisnici koji se registriraju u Brinju, za samo 79 kuna godišnje članarine sustave javnih bicikala mogu koristiti u 9 gradova i općina u Hrvatskoj i više od 100 gradova u svijetu! Osim Lastova, Zadra, Šibenika i Makarske u Dalmaciji, sustav već uspješno funkcionira u Gospiću, Karlovcu, Slavonskom Brodu i Zagrebu kao i Sarajevu.

Cijeli članak pročitajte na brinje.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: Nextbike Croatia/facebook

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close