LifestyleIzdvojeno

Danas kiša i južina, a za vikend nas očekuje prava zima. Temperature će opet porasti pred Božić

Posvuda kišovito i malo toplije jutro, no, glavnina se te obilne kiše ispadala tijekom same noći, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Oborine prijepodne nešto rjeđe, osobito na kopnu i to istočnim predjelima. Što se vjetra tiče, jako i vrlo jako jugo će na sjevernom dijelu Jadrana samo malo oslabjeti. Samo jutro toplije, bez minusa.


PETAK

Posvuda kišovito i malo toplije jutro, no, glavnina se te obilne kiše ispadala tijekom same noći, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Oborine prijepodne nešto rjeđe, osobito na kopnu i to istočnim predjelima. Što se vjetra tiče, jako i vrlo jako jugo će na sjevernom dijelu Jadrana samo malo oslabjeti. Samo jutro toplije, bez minusa.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj oblačno i opet sve kišovitije. Temperatura malo viša, između 5 i 8 °C. No, kasnije navečer kada zapuše umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak bit će osjetno hladnije, a tada će i kiša postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

Na istoku pretežno oblačno, tek mjestimice uz malo kiše, koja će opet češća, posebice oko Posavine, biti krajem dana. Vjetar će oslabjeti, a uz sunčana razdoblja toplije nego danas, bit će to vrijednosti od 9 do ponegdje čak moguće 14 °C.

Dosta oblaka popodne i u Dalmaciji, rijetka sunčana razdoblja na splitskom području. Bit će povremene kiše i pljuskova, češće u zaobalju i osobito na krajnjem jugu, gdje je moguća i tuča. Umjereno do jako jugo okreće na oštro, navečer jugozapadnjak. Temperatura još viša, čak do 18 °C.

Na tmurnom sjevernom Jadranu kiša će malo popustiti, ali i dalje može lokalno biti pljuskova s obilnom oborinom, nešto izglednije na Kvarnerskim otocima te Lici. Jugo će oslabjeti, a temperatura iznad 10 °C, najviše do 14 °C uz more.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Zahladnjenje stiže za vikend, na kopnu već u noći na subotu. Još će u početku biti oborina, uglavnom u obliku snijega, a stvorit će se i tanji, većinom samo dekorativni snježni pokrivač. Od nedjelje znatno stabilnije, većinom sunčanije, ali još hladnije, ujutro i uz izraženije minuse. Porast temperatura tamo sredinom idućeg tjedna, baš pred Božić.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u subotu pljuskovi uglavnom u Dalmaciji, ali će oblake ubrzo rastjerati jaka na udare olujna bura. No, s njom će biti osjetno hladnije, a slabjet će tijekom nedjelje. Najhladnije u ponedjeljak ujutro kada je lokalno moguć mraz i uz samu obalu


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close