VijestiTurizam

Dan Općine Rakovica obilježava se dva dana, pročitajte program

U sklopu Ljeta u Rakovici, kroz nekoliko događanja priča se priča Plitvičkih dolina. Među njima obilježava se i Dan Općine Rakovica te Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Općina Rakovica smještena je u središnjem dijelu Republike Hrvatske, područje se često više identificira s Likom, iako pripada Karlovačkoj županiji. Pripadaju joj naselja; Drage, Oštarski Stanovi, Rakovačko Selište, Brajdić Selo, Jelov Klanac, Gornja Močila, Rakovačka Korita, Lipovac, Stara Kršlja, Jamarje, Mašvina, Drežnik Grad, Irinovac, Drežnički Grabovac, Sadilovac, Drežničko Selište, Čatrnja, Korana, Nova Kršlja, Kordunski Ljeskovac, Koranski Lug, Basara, Brezovac, Broćanac, Lipovača, Čuić Brdo i Rakovica. Sve ih ujedinjuje duga povijest o kojoj postoji i nekoliko očuvanih svjedoka, od Baraćevih špilja u Novoj Kršlji, preko tvrđave Stari grad Drežnik u Drežniku do spomenika Eugenu Kvaterniku u Rakovici.

Sve naselja povijest će obilježiti 4. i 5. kolovoza u Drežnik Gradu i Rakovici. Tako Općinski načelnik Franjo Franjković i predsjednik Općinskog vijeća Općine Rakovica Zoran Luketić pozivaju na program događanja i svečanu sjednicu.

Rakovica - HTZ v.2

Program događanja 4. i 5. kolovoza


U četvrtak, 4. kolovoza, s početkom u 10 sati održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rakovica u vatrogasnom domu u Drežnik Gradu, nakon čega će uslijediti prigodni domjenak.

Sljedećeg dana, 5. kolovoza kad se obilježava i nacionalni blagdan Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, program počinje od 8 sati ujutro. Održava se sveta misa u crkvi sv. Jelene Križarice u Rakovici za hrvatske branitelje i sve vjernike. Nakon toga u 8.45 sati je polaganje vijenaca ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Rakovici, a zatim je u 10 sati polaganje vijenaca ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u  vojno-redarstvenoj akciji “Oluja”, na brdu Kurjevac kod Primišlja.

Od 13 sati u Rakovici počinje tradicionalno druženje i športsko nadmetanje hrvatskih branitelja, na igralištu Osnovne škole Eugena Kvaternika. U večernjim satima od 20 sati održati će se zabavna večer uz grupu “Like” na placu u centru Rakovice.

Turistička zajednica općine Rakovica, kao i Općina Rakovica, pozivaju sve građane i turiste na obilježavanje ovih važnih datuma u rakovičkoj povijesti.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close