Grad ZagrebZdravlje

Dan debljine prvi put u Hrvatskoj

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Udrugom za prevenciju prekomjerne težine, podršku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, pod pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović obilježava Dan osviještenosti o debljini po prvi puta u Republici Hrvatskoj.


Glavni događaj ovog obilježavanja bit će Konferencija „Debljina-jučer-danas-sutra“ koja će se održati danas od 9.00 do 18.00 sati u hotelu Dubrovnik.

Pretilost, kao posljedica prekomjerne težine, postaje jedan od vodećih zdravstvenih problema u svijetu. Uzrokuje veliki broj bolesti, kao što su dijabetes, kardiovaskularnebolesti, bolesti jetre, artritis, poremećaji disanja, problemi metabolizma i sl.

U svrhu što boljeg informiranja građana Grada Zagreba Udruga za prevenciju prekomjerne težine želi senzibilizirati javnost o zdravstvenim posljedicama debljine.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close