KulturaIzdvojeno

Damir Karakaš se prisjetio odrastanja u Lici: “Zbog Gogolja sam u šumi izgubio kravu i dobio ozbiljne batine”

ANEGDOTE IZ DJETINJSTVA

Lički pisac Damir Karakaš gostovao je u HRT-ovoj emisiji “Razgovor s razlogom”.


Urednica i voditeljica emisije Morana Kasapović Damira je predstavila kao multitalenta koji svira harmoniku, crta, piše, a ipak, svima je najpoznatiji kao pisac.

U emisiji je ispričao zašto misli da je književnost najopasnija tamo gdje se najmanje čita i tko su ljudi kojima se u očima vide nepročitane knjige. Tijekom samog razgovora Damir se prisjetio i života u Lici i anegdota iz djetinjstva. Prepričao je kako je zbog Gogolja izgubio kravu, ali i dobio batine.

Jednog dana sam u planini palio vatru. Zanio sam se čitanjem knjige. Sunce je zašlo i zaboravio sam da se moram vratiti kući. Do kuće je bilo nekih četiri-pet kilometara kroz šumu i seljaci su me, zajedno s ocem, krenuli tražiti. Izgubio sam kravu, a zbog Gogolja sam dobio i ozbiljnih batina. Srećom, kravu su ipak našli. Baš sam nekidan razmišljao što bi se uopće dogodilo da nisu pronašli kravu”, ispričao je Karakaš kroz smijeh.

Osim toga, istaknuo je kako je za njega njegovo selo Plaščica najljepše mjesto na svijetu, ali i da zbog svoje književnosti nije pet godina bio u Brinju.

“Kod mene u selu nema signala za mobitel. U selu žive samo moj otac, majka i jedan umirovljeni policajac. Toša, naš prijatelj. Savršeno mjesto, savršena priroda”.

Što je Karakaš još priznao HRT-ovoj Morani Kasapović, saznajte u nastavku.

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: HRT | Foto: HRT Screenshot

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close