KulturaIzdvojeno

Damir Karakaš je dobitnik književne nagrade za najbolji hrvatski roman!

PROSLAVA

Damir Karakaš dobitnik je 13. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman, a priznanje mu je donijela knjiga ‘Proslava’, objavljena u izdanju OceanMora.


Pored novčane nagrade u vrijednosti od 50 tisuća kuna, pisac je dobio statuu tipkovnice.
Jako sam sretan zato što sam dobio nagradu tportala za roman godine u Hrvatskoj. Kad sam saznao za konačnu odluku žirija, bio je to jako lijep osjećaj, neka vrsta dodatnog priznanja za ono što radiš”, kaže Damir Karakaš za tportal i dodaje da je “Proslava” od svih njegovih knjiga dosad imala daleko najjaču recepciju.

Mislim da je imao i rekordan broj kritika u cijeloj regiji, bio je i prvi na brojnim godišnjim književnim listama, tako da sam se nadao da bih možda ovoga puta mogao dobiti, ali često sam i prije bio tako blizu, a na kraju bi se ispostavilo – ipak predaleko. U dvadesetak godina ni sam više ne pamtim u koliko sam finala sudjelovao u Hrvatskoj, a za to vrijeme dobio sam samo jednu nagradu. Zapravo, sad sa zadovoljstvom mogu reći da sam dobio dvije. Puno mi znači i ovaj novac jer živim samo od pisanja, a pomoći će da se što više mogu posvetiti svojim novim književnim radovima”, rekao je Karakaš.

Nagradu je dobio na kućnu adresu, umjesto na tradicionalnoj svečanoj dodjeli, koju tportal ove godine nije organizirao pridržavajući se mjera opreza zbog koronavirusa.


 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close