Dom

Crveni križ poziva starije i nemoćne da se jave radi dostave

Hrvatski crveni križ (HCK) izvijestio je da svojim dostavama potrepština starijim i nemoćnim osobama pokrivaju područje cijele Hrvatske, a onima koji nisu od prije obuhvaćeni u njegov sustav pomoći da nazovu najbliži ured Crvenog križa kako bi bili uvršteni.


Mi i inače to radimo, ali smo to sada proširili te smo objavili sve brojeve naših društava. Ako netko nije obuhvaćen znači da može nazvati da ga stavimo u taj sustav“, rekla je Hini glasnogovornica HCK Katarina Zorić.

Dodaje kako dostavom pokrivaju područje cijele Hrvatske, gdje će dostavljati osnovne životne potrepštine za starije i nemoćne, a to su lijekovi i hrana.

HCK je također izradio upute za davatelje i primatelje pomoći i siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba. U uputama se ističe da kontakt ne smije biti blizak, odnosno da udaljenost mora biti najmanje dva metra, razgovor ne smije trajati više od pet minuta, ambalaža se mora baciti, dezinficirati i ruke oprati.

Što se tiče dostave, moraju svi voditi računa s kim su bili u kontaktu kako bi epidemiolozi mogli pratiti situaciju.

“Letci koje smo objavili nisu namijenjeni za nas, nego za druge, jer smo primijetili da se brojni građani samoorganiziraju i žele pomoći starijima i nemoćnima. Mi smo osjetili potrebu naglasiti da je važno voditi računa o načinu na koji se ta pomoć pruža”, objasnila je Zorić.

U uputama su htjeli pružateljima pomoći i starijima sugerirati kako da se adekvatno zaštite i sve obave sigurno.

Crveni križ inače ima program “Pomoć u kući” u kojem obilazi starije i nemoćne u svojem sustavu. Sada su program proširili jer im se počeo javljati veći broj ljudi.

Brojevi telefona svih društava HCK-a mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close