LifestyleScenaKultura

CRTICE IZ POVIJESTI: Nestao Antoine de Saint-Exupéry

Slavni književnik Antoine de Saint-Exupéry, nestao je nad Sredozemljem tijekom leta vojnim zrakoplovom na izviđačkoj misiji 31. srpnja 1944. godine.


Poznati autor Malog princa bio je za vrijeme Drugog svjetskog rata pilot u zrakoplovstvu Slobodnih francuskih snaga. To su bili Francuzi koji su se priklonili Charlesu de Gaulleu i odbili suradnju s nacističkom Njemačkom.

Saint-Exupéry letjeti je počeo otprilike s 21 godinu i zatim se učlanio u Francusko ratno zrakoplovstvo. Mnogo letačkog iskustva stekao je u poštanskim letovima preko Sahare, od Francuske do Dakara, a kasnije i u Argentini. U to vrijeme počeo je i pisati knjige. Prilikom pokušaja obaranja rekorda u brzini leta između Francuske i Vijetnama, srušio se u Egiptu, ravno u pustinju. Bio je na rubu smrti, no u zadnji čas ga je spasio jedan beduin na devi.

Pročitajte više na povijest.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: famousauthors

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close