Turizam

Crikvenica je nova UHPA-ina destinacija godine

 

Domaća destinacija godine 2017./2018., prema izboru Udruge hrvatskih putničkih agencija, je Grad Crikvenica


Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) prepoznala je intenzivni razvoj novih turističkih proizvoda te izuzetne rezultate i rast ostalih turističkih pokazatelja Crikvenice te ju odabrala za domaću destinaciju godine 2017./2018.

Službeno potpisivanje Ugovora o marketinškoj suradnji održano je danas, 7. rujna 2017. u Crikvenici. Crikvenica će kroz zajedničku suradnju s UHPA-om biti naglašena kao preporučena domaća destinacije od strane UHPA-e u svim komunikacijskim i promotivnim kanalima Udruge usmjerene prema domaćem i stranom tržištu te publikacijama koje se distribuiraju na najveće turističke agencije i turoperatore te na ključnim turističkim sajmovima u svijetu.

Uvodno se obratila Ivona Matušić, zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice koja je istaknula da se raduje zajedničkom projektu Crikvenice i UHPA-e.Očekuje da će se u projekt uključiti što veći broj turističkih dionika, posebice na edukativne radionice koje imaju za cilj razvoj novih programa za emitivna tržišta. Nada se da će rezultat projekta biti produljenje sezone i povećanje potrošnje što su i strateški ciljevi hrvatskog turizma.

Na suradnju s UHPA-om Marijanu Biondić, direktoricu Turističke zajednice Grada Crikvenice, potaknuo je mogući razvoj nove turističke ponude i novih paket aranžmana. Istaknula je impozantne turističke brojke koje je Rivijera Crikvenica ostvarila u razdoblju predsezone i sezone te se isti rezultati očekuju i u postsezoni. Vjeruje kako će se u projekt uključitisvih šesnaest turističkih agencija koje djeluju na području Crikvenice što će rezultirati boljim korištenjem kapaciteta i sadržaja u destinaciji. Pohvalila je dosadašnji rad UHPA-e i nada se uspješnoj suradnji.

Predsjednik UHPA-e,Tomislav Fainčestitao je na iznimnim turističkim rezultatima koji su zasigurno rezultat kontinuiranog višegodišnjeg rada svih djelatnika u Crikvenici. Naglasio je da je zajednički cilj u narednom razdoblju orijentiratise na razvoj proizvoda i rast turističkog prometa u pred i post sezoni.

Istaknuo je kako 70% organiziranog turističkog prometa van sezone dolazi posredstvom turističkih agencija pa se time moramo voditi i u ovom projektu da se kroz marketinške aktivnosti stavi naglasak na daljnje jačanje suradnje turističkih agencija i odabrane destinacije koja će rezultirati novim specifičnim turističkim programima i ciljanom, odnosno fokusiranom promocijom na pojedine turističke niše.

Već sedmu godinu za redom,UHPA kroz projekt domaće destinacije godine uspješno doprinosi boljem pozicioniranju, prepoznatljivosti i promociji destinacija kroz jačanje turističkog sektora.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close