“Clean Tech” nova inicijativa Billa Gatesa

Iva Biondić

Inicijativa Clean Tech ima za cilj udvostručiti ulaganja zemalja u čistu energiju do 2020. godine


Bill Gates, osnivač Microsofta, s grupom će zemalja u razvoju i privatnim investitorima sljedećeg tjedna u Parizu pokrenuti Clean Tech Inicijativu. Ovaj će projekt biti predstavljen prvog dana samita UN-a o klimatskim promjenama, donosi Reuters. Uz Billa Gatesa, inicijativu bi trebali predstaviti indijski premijer Narendra Modi, predsjednik SAD-a Barack Obama i francuski predsjednik Francois Hollande.

U sklopu Gatesove inicijative zemlje će se obvezati da će do 2020. godine udvostručiti svoja ulaganja u istraživanje tehnologija čiste energije, a dodatne investicije osigurat će i privatni sektor. Očekuje se da bi se na samitu koji počinje sljedećeg tjedna ovoj inicijativi trebalo pridružiti više od 190 zemalja, a neke su, poput SAD-a, Francuske, Australije, Kanade, Indije i Južne Koreje već najavile svoju podršku.

Bill Gates i u ovu će inicijativu uložiti nešto svojeg novca, a poznato je da već ulaže velika sredstva u borbu protiv klimatskih promjena na Zemlji. Prema njegovom mišljenju, vlade su te koje moraju povećati svoja ulaganja i napore kako bi ih slijedili i privatni investitori.


 

Tekst: bug.hr
Foto: wikimedia commons

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u