Kućni ljubimci

Činjenice koje morate znati o kastraciji vašeg kućnog ljubimca

Unatoč tome što kastracija spašava živote jer se njome sprečava nastajanje novih neželjenih legla, u Hrvatskoj je i dalje ogroman broj nekastriranih kućnih ljubimaca.


“Zakon o zaštiti životinja kaže da se vlasnik mora pobrinuti za potomstvo svog kućnog ljubimca, no mačići i štenci i dalje završavaju u jarcima, u šumama kao hrana divljim životinjama, pod kotačima automobila ili zatvoreni u plastičnoj vrećici u kontejneru, a vlasnici misle da je bolje sudjelovati u ubijanju životinja nego napraviti kastraciju. Čekaju nas još godine i desetljeća edukacije najmlađih po vrtićima i školama te edukacije o brizi o drugim živim bićima da bismo stvorili društvo osjetljivo prema tim bićima”, ističe veterinarka, dr. med. vet. Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec u koje svaki mjesec stigne barem 50, a ponekad i 100 novih pasa.

“Onoliko pasa koliko ih mjesečno udomimo, toliko se može i primiti. Ponekad ih primimo previše, ali to je boljka svakog ‘no kill’ skloništa. Kako je udomljavanje ključ rada svakog dobrog skloništa, tako najviše i radimo upravo na tome i zato uvijek ističemo našu krilaticu ‘Udomljavanje je fora!'”, govori Tatjana. Kada je u pitanju kastracija, Hrvatska se može ugledati na zemlje poput Njemačke, Austrije i Velike Britanije u kojima je svjesnost o važnosti kastracije puno razvijenija. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close