Grad ZagrebPolitika

Čestitka gradonačelnika Bandića u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 8. listopada, gradonačelnik Milan Bandić uputio je čestitku sugrađankama i sugrađanima:

 Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam Dan neovisnosti,  dan kada se prisjećamo ratne 1991. i povijesne odluke Hrvatskog sabora o raskidu državnopravnih veza s ostalim republikama bivše države i dan koji nas podsjeća na vrijeme borbe za neovisnost, na  hrabrost i žrtvu naših branitelja, na solidarnost i zajedništvo koji su u temeljima svakoga uspjeha.

Za oživotvorenje dugosanjane slobodne i demokratske Hrvatske zahvalnost prije svega dugujemo našim braniteljima kojima se na najbolji način odužujemo inzistiramo li na poštivanju vrijednosti koje su nas spajale i pokretale u tim herojskim vremenima.

Moramo biti svjesni da vlastitu budućnost danas krojimo sami, a to od nas traži još više rada, odlučnosti i odgovornosti te solidarnosti s onima koji trebaju našu pomoć.

U zajedništvu, znanjem i s odlučnošću, svoju domovinu učinimo još boljim mjestom za život i  prosperitetnom  zemljom u kojoj se ostaje i kojoj se vraća…

S tom mišlju i uz čestitke svima vama i svim hrvatskim građanima pozivam vas – drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani – da na pročelja svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske trobojnice!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close