Grad ZagrebPolitika

Čestitka gradonačelnika Bandića u povodu Dana antifašističke borbe

U povodu Dana antifašističke borbe koji se obilježava 22. lipnja, gradonačelnik Milan Bandić uputio je čestitku sugrađankama i sugrađanima:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 22. lipnja, Dan antifašističke borbe!

Vrijednosti antifašizma koje dijelimo sa svim slobodoljubivim i demokratskim zemljama u temeljima su hrvatskog društva, ugrađene su u naš Ustav, dio su hrvatskoga povijesnog naslijeđa i nacionalne memorije.

Naš je grad prepoznatljiv po doslijednome provođenju načela pravednosti, solidarnosti, tolerancije i dijaloga, kao grad gdje se iskreno uvažava i živi multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost!

Čuvanje vrijednosti antifašizma naš je dug prema svim žrtvama najmračnije epohe svjetske povijesti koja je i na našim prostorima uzela veliki danak. To je dug prema svima kojih se sjećamo sa zahvalnošću jer su se nesebično žrtvovali u obrani tih načela. To je i dug prema budućnosti u kojoj mir, sloboda, solidarnost, vladavina ljudska prava i tolerancija moraju biti briga svih nas jer želimo društvo u kojem nema mjesta za pogreške iz prošlosti!

Vaš gradonačelnik

Milan Bandić

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close