VijestiZdravlje

Čemu služi ružičasti djelić u kutu našeg oka?

Oko, odnosno vid najvažnije je ljudsko osjetilo jer njime primamo 90 posto informacija iz okoline. A koliko su naše oči ‘čudo’ otkriva i odgovor na pitanje otkud nam ružičasti ‘mokri’ djelić u kutu oka. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr


Kada govorimo o građi oka svi znamo za pojmove očna jabučica, očna leća, rožnica, zjenica, šarenica, bjeloočnica, očni živac i mrežnica. No, znate li koji je to dio oka, odnosno očne šupljine latinskog naziva plica semilunaris? Riječ je o ružičastom ‘mokrom’ djeliću u unutrašnjem kutu oka čije je porijeklo vrlo zanimljivo.

Naime, taj kut zapravo je ostatak unutarnjeg, odnosno trećeg kapka, kojeg imaju ptice i reptili, kojeg su ljudi tijekom evolucije izgubili.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close