Grad ZagrebTurizam

CAFFE DE MATOŠ: Nova adventska lokacija jučer je otvorila svoja vrata!

Jučer je službeno otvoren Advent na Gornjem Gradu i to uz novu adventsku lokaciju kod Kožarićeve skulpture Matoša na klupi – Caffe de Matoš!


Caffe de Matoš koncipiran je kao ulični Advent 50-ih godina prošlog stoljeća, inspiriran pariškim uličnim kafićima uređen brojnim neobičnim ukrasnim kao što su cipele za ples, šeširi, stare skije, klizaljke, koferi… potpuno drugačije od ostalih adventskih lokacija u Gradu.

Druga tema Caffe de Matoša je ljubav. Romantičan ambijent Strossmayerovog šetališta, vidikovci s pogledom na Grad s jedne strane i Katedralu s druge te brojne imele na rasvjetnim stupovima pozivaju na ljubljenje i adventski selfie.

U scenografiju je uloženo dosta truda i ljubavi  bračnog para Tatjana & Alan Stanković, poznati pod imenom i brendom maštovitih kasica-prasica Le Prase. Njihova suvenirnica krasi ovaj gornjogradski Advent i to duhovitim okvirima za slike koji su idealan Božićni poklon.

Osim scenografije, posebnost Caffe de Matoš Adventa je svakodnevni Plesnjak – zabava naših roditelja, baka i djedova. Uz prateći band i plesni studio Back to Swing Zagreb svi posjetitelji mogu zaplesati radnim danima od 18,00 do 20,00 sati, a subotom i nedjeljom u dva termina;  od 11,00 do 13,00 sati te 18,00 do 20,00 sati. Kompletan glazbeni program se nalazi u prilogu.

Caffe de Matoš nudi i bogatu gastro ponudu. Potrudili smo se da ponuda bude što raznovrsnija pa naši ugostitelji nude domaću kuhinju u kojoj možete pronaći tople juhe i variva, sarmu, domaći pršut i razne sireve, neizostavne kobasice  – jelenje, domaće, goveđe i ličke, zatim domaće uštipke sa sirom i pršutom, a za osladiti se tu su fritule i dubrovačka rožata. Na menu-u su i leskovački roštilj, Philly Cheese Steak sendvič, Porchetta sendvič, Poffiteris palačinke, Germ knedle, razne vrste toplih čokolada i naravno kuhano vino.

Dođite i zaplešite s nama, Matoš vas čeka!


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Nikola Madunović

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close