VijestiScena

Bunari na krilima nominacije za Porin objavili spot “Omiški”

Nakon hvaljenog singla ‘Zvukovi’, zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja najnoviji uradak – ‘Nemam kud’ prikazuje romantični, ali i tmurni senzibilitet unutarnjeg svijeta uz potajnu nadu da će iz njegovih ‘kišnih oblaka’ iskočiti neki trenutak za optimističnije raspoloženje.


U ovom singlu Varga taj trenutak pronalazi u snovima. Potpomognut vokalisticom Anom Patačko te Markom Kanceljakom na gitari, Stjepanom Hrastićem na basu, Marinom Fatovićem na udaraljkama i Danielom Kadijevićem na bubnjevima, a sve pod producentskom palicom Jere Šešelje, Varga nastavlja uspješno davati glas tihim kutovima ovog grada i njihovim stanovnicima.

U novom singlu ‘Nemam kud’, nesuvisla i rasplinuta sjeta koja prati živote dobiva tijelo i puninu, opipljivost i glas – od nedodirljivog fantoma nejasnih obrisa bistri se u jednostavnog suputnika čije lice se otkriva kao poznato i prisno, omekšano i otkriveno večernjom kišom. Varga je tako sa svojim suradnicima napravio još jednu pjesmu koja rafinirano izvlači ljepotu poetske jednostavnosti da bi cijelu priču zaokružio Doringov spot kojem je ovo već deveta zajednička suradnja sa zagrebačkim kantautorom. Video je snimljen u predivnom večernjem ugođaju Gornjeg grada, a u samoj pripremi sudjelovala je i Katarina Matas koja je napravila crteže koji se pojavljuju u spotu, a predstavljaju motive pjesme.


 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close