VijestiTech

Brazilac usred krša gradi tvornicu aviona, hotel i aerodrom kakav nikad nije viđen u Hrvatskoj!

Najava s početka 2021. godine, u jeku pandemije koronavirusa, kako će prvi novodobni zrakoplov u Hrvatskoj, ultralaku letjelicu za dvoje, graditi Brazilac, i to u Primorskom Docu, sada dobiva i građevinske obrise.


Naime, u Gospodarskoj zoni u maloj općini na zapadnom, zagorskom dijelu Splitsko-dalmatinske županije, počeli su pripremni radovi uoči izgradnje prostora gdje će se sutra “slagati” letjelica koja se može kao hidroavion spustiti i na morsku površinu, ali i na tratinu, te zaleđenu snježnu površinu, uz klasično slijetanje na pistu.

Projekt je to Andresa Viniciusa Alvaresa, 39-godišnjaka iz brazilskoga velegrada Sao Paula, koji je odlučio izgraditi hangar za proizvodnju aviona i jedan za skladište, te treći gdje će imati izložbeni prostor, odnosno showroom, uz školu letenja, dok će četvrta zgrada u Primorskom Docu biti – hotel!

Ideja je, naime, oformiti aeronautički centar: prvi je korak dopremiti zrakoplove iz Brazila, za početak 10 komada, prodavati ih ili iznajmljivati ili, ako je potrebno, pružati i uslugu popravka. Zatim slijedi proizvodnja, gdje bi se u Primorskom Docu gradili avioni marke “Seamax M22”.

Treći dio je hotelijerstvo.

Cijeli clanak procitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Jutarnji.hr | Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close