Turizam

PRIOPĆENJE BRANITELJA: “Nismo odgovorni za sabotažu vodovoda i oštro osuđujemo taj čin “

Na mail adresu redakcije portala LIKACLUB sinoć je stiglo priopćenje Kooordinacije braniteljskih udruga Plitvičkog vezano za problem višednevnog nestanka vode u Plitvica selu i Poljanku.


Priopćenje je reakcija na jučerašnji prilog jedne televizijske kuće u kojemu je spomenuto da su branitelji koji prosvjeduju protiv apartmanizacije i devastacija Plitvičkih jezera namjerno začepili vodovod kamenjem i pijeskom.

Branitelji poručuju da nisu odgovorni za sudjelovanje u sabotaži vodovoda te da oštro osuđuju taj čin, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kako je naručena televizijska kuća (NOVA TV) od strane vanjskih investitora iz Plitvica Sela objavila prilog u svom dnevniku o problemu višednevnog nestanka vode u istom selu kao i u selu Poljanak  i u djelu NP Plitvička Jezera (stari kamp-Kozjačka draga) te naglasila da se za tu situaciju sumnja stavlja na nas branitelje koji prosvjedujemo na Velikom slapu , prema izjavi jednog sugovornika, odgovorno izjavljujemo da energično odbacujemo bilo kakvo sudjelovanje na po svemu sudeći sabotaži na navedenom vodovodu.  

Osuđujemo taj gnjusni čin, ako se  i dogodio kako se navodi,  koji je doveo u nezgodnu situaciju sve poštene iznajmljivače navedenih mjesta kao i djelatnike koji profesionalno odrađuju svoj posao.

Našim prosvjedom borimo se  za zaustavljanje pomahnitale gradnje u najkritičnijem djelu Nacionalnog parka koji će ugroziti opstojnost jezera, a sve to činimo u javnom interesu te za boljitak življenja stanovništva ovog kraja.

Moramo se također osvrnuti na naručeni dolazak NOVE TV koja nama prosvjednicima nije dala priliku da se oglasimo iako smo optuženi da stojimo iza navedene situacije.

Dokaz toj naručenoj režiji od strane investitora iz  Plitvica Sela je i izjava tobože „mještanina i mještanke“ iz sela Poljanak koji to ustvari nisu već se radi o radniku  kod  investitora – g. Karduma, koji je tu došao iz Slavonije i dotičnu gospođu koju nitko ne poznaje.

Pokušaj investitora da vrbuje i pojedine ljude iz Saborskoga da daju izjave protiv prosvjednika sa Velikog slapa nije uspio a i to govori do kuda seže ljudska zloća.

Ipak su to normalni, bez zlobe u sebi , ljudi koji misle svojom glavom i svjesni su o kakvoj se podvali ovdje radi.

Inače u svezi vodovodne mreže koja napaja  Plitvica Selo, želimo obavijestiti javnost kako se radi o starom, ilegalnom gravitacijskom vodoopskrbnom sustavu  izgrađenom 1906. Godine za vrijeme Austro-ugarske monarhije.

Zanimljiv je odgovor na naš upit vodnoj inspekciji koja je bila prije dva dana kao i „Komunalcu“ iz Korenice, tko vodi brigu o ovom vodovodu, odgovor; kako nitko nema ingerenciju nad tim starim vodovodom da je isti ilegalan.

Da situacija bude još zanimljivija:

Postavljamo pitanje baš svima kako je moguće da se na osnovu tog ilegalnog vodovoda nad kojim nema nitko ingerenciju, izdaju vodopravne suglasnosti i uvjete za dobivanje građevinskih dozvola objektima koji su izgrađeni odnosno u izgradnji.

Napominjemo kako vodopravne suglasnsti i uvjete izdaju Hrvatske vode, Vodno gospodarska osnova Rijeka – Ispostava Otočac i Vodovod Korenica.

I na kraju još jednom pozivamo hrvatske institucije da se uhvate posla jer vrijeme ističe.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close