Zadarska županijaZdravlje

Božinović: Zakazali su svi koji su bili u bliskom kontaktu u Zadru

ZARAŽENI NA TENISKOM TURNIRU

 Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da su zakazali te svojem i zdravlju najbližih naštetili svi oni koji se na teniskom turniru u Zadru nisu pridržavali mjera socijalne distance – rukovali se i bili u bliskom kontaktu.


Zakazali su svi koji su to radili, zakazali su za vlastito zdravlje i na štetu zdravlja svojih najbližih”, kazao je Božinović novinarima u zagrebačkoj Nehajskoj, upitan tko je zakazao u slučaju širenja zaraze koronavirusom na teniskom turniru Adria Tour u Zadru.

Rezultati testiranja pokazali su da su troje sudionika tog turnira, među kojima hrvatski tenisač i Borna Ćorić, pozitivni na koronavirus. Uz Ćorića, koji je igrao protiv zaraženog Grigora Dimitrova, pozitivan je Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Božinović: Prilično smo sigurni ako se svi pridržavamo barem držanja distance 

Mi smo u jednoj situaciji koja dolazi nakon razdoblja zatvaranja, gdje se Hrvatska otvara i prema gospodarstvu i turizmu… Činjenica je da ukoliko se pridržavamo svi skupa, barem onih elementarnih mjera, fizičke distance, onda smo prilično sigurni”, kazao je Božinović.

Božinović je poručio i kako očekuje da će se u sljedećim danima podići svijest ljudi o nužnosti pridržavanja mjera za sprječavanje širenja zaraze.

Na upit je li se na Predsjedništvu HDZ-a razmatrala odgoda održavanja parlamentarnih izbora, odgovorio je kako se to nije razmatralo te da nema nikakvih indikacija zbog kojih bi razmatralo takvo pitanje.

Mi u ovom trenutku imamo jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u Europi. U ovom trenutku smo u Europi treća država od kraja po broju umrlih, nemamo niti jednu osobu na respiratoru, imamo vrlo mali broj hospitaliziranih. Ako to nisu pokazatelji uspješnosti našeg rada u vođenju ove krize, ne znam što bi bilo”, kazao je.

Beroš: Koroni nažalost nije kraj, mjere opreza moraju biti obveza za sve

Zbog širenja zaraze, u radni posjet u Opću bolnicu u Zadar danas dolazi i ministar zdravstva Vili Beroš.

“Idem u Zadar! Koroni nažalost nije kraj, zato mjere opreza moraju biti ozbiljna obveza za sve. Odgovornost za sebe i druge, pogotovo najmlađe. Prioritet je – spriječiti, spriječiti”, objavio je Beroš na Twitteru.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close