Božinović na Plitvicama: Do danas je ove godine uhićeno oko 380 krijumčara migranata

LIKACLUB

Ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović, sa suradnicima, obišao je operativno mjesto za koordinaciju rada policijskih snaga u Grabovcu, koje je jedno od ključnih mjesta u zaštiti vanjske granice Europske unije prema Bosni i Hercegovini


Danas, 21. lipnja, ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović zajedno s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom te njegovim zamjenicima, obišao je policijske službenike u operativnom mjestu za koordinaciju rada policijskih snaga u Grabovcu.

Policijski službenici prisutnima su prezentirali način rada operativnog mjesta te opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu nadzora državne granice. Među visokotehnološkom izloženom opremom, svakako se ističu multifunkcionalna vozila za pojačani nadzor državne granice, tzv. Schengen busevi. Povećana učinkovitost i mobilnost u nadzoru države granice, osim spomenutim vozilima, ističe se i moderno opremljenim helikopterima, koji nadzor granice pokrivaju iz zraka, ali i vrhunski dresiranim psima tragačima.

„Do današnjeg dana ove godine oko 380 krijumčara je uhićeno, svi oni bit će procesuirani i izvedeni pred hrvatske sudove“, obznanio je Božinović. Uz pomoć Europske unije, ističe ministar, osiguran je prostor u Grabovcu uz još tri i to u Topuskom, Rakovici te prema Donjem Lapcu, gdje je uz stopostotno financiranje iz EU fondova, policija smještena blizu granice. Policijski službenici imaju vrhunske uvjete i smještaja i prehrane, a kao glavni cilj, ministar Božinović istaknuo je upravo blizinu granice, kako bi policijski službenici mogli što brže djelovati.

Ministar Božinović iskoristio je priliku da se zahvali svim policijskim službenicima koji u iznimno teškim uvjetima provode vrlo zahtjevnu zadaću. „Republika Hrvatska ima opremu i tehniku kako bi efikasno branila svoju granicu, ali što je najvažnije, ima i snažno motivirane i obučene policijske službenike čiji dio vidite danas i ovdje. Njihov doprinos sigurnosti vanjske granice EU i unutarnje granice u cijelosti, prepoznat je ne samo na nacionalnoj, već i na međunarodnoj razini“, zaključio je ministar, piše MUP.


Foto: MUP.hr

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u