JadranskiKontinentalniTurizamIzdvojeno

Booking: Ovo su najpoželjnije vikend destinacije za putnike iz Hrvatske!

PREMA PREPORUKAMA PUTNIKA

Prepoznavajući želju putnika za kraćim, lokalnim putovanjima Booking.com je pregledao prikupljene podatke o najpopularnijim putovanjima u 2021. i sastavio popis najpoželjnijih vikend putovanja prema preporukama putnika.


Kako bi to postigao, Booking.com je pretražio više od 28 milijuna smještajnih jedinica, od čega 6,6 milijuna čine kuće za odmor, apartmani i drugi jedinstveni smještaji diljem svijeta.

Odabrane destinacije našle su se na vrhu popisa zbog toga što su ih putnici preporučili svima koji žele uživati u opuštenom odmoru bez da moraju putovati daleko od grada što je odlično za sve koji se žele odmoriti od asfalta i napuniti baterije promjenom okoline čim ponovno postane sigurno putovati, navodi Booking.

Šetnje uz obalu mora – Opatija

Ovaj grad uz more je popularan zbog vrhunske lokacije na magičnom Kvarneru i s razlogom ga zbog ljepote zovu biserom Jadrana. Poznata kao najstarija turistička destinacija u Hrvatskoj, Opatija poziva sve koji žele upoznati bogatu i zanimljivu prošlost ovoga grada da ju posjete.

“Najbolji način da to napravite je da se prošetate poznatim šetnicama i šarmantnim ulicama kao što su to učinile mnoge poznate ličnosti kroz povijest. Uživajte šetajući stazom Franjo Josip I. bolje poznatoj po imenu Lungomare, koja povezuje Opatiju sa živopisnim ribarskim mjestašcem Volosko. Na ovoj stazi možete otkriti prekrasne plaže Opatije i vidjeti Villu Angiolinu i poznatu skulpturu Djevojka s galebom, a spektakularna arhitektura 19. stoljeća čeka vas na svakom uglu. Također, nemojte propustiti prošetati kroz šumsku stazu Carmen Sylva u kojoj je kraljica Elizabeta s rumunjskim kraljem Karolom provodila svoje vrijeme”, piše Booking.

Fotografija – Dubrovnik

Dubrovnik je grad okružen morem, prekrasnim plažama i planinama, a uz to nudi bogatu kulturu Staroga grada.

“Ne čudi da je ovaj savršen spoj tih elemenata prepoznat kod ljubitelja fotografije koji gdje god pogledaju mogu pronaći savršen kadar. Svi koji posjete Dubrovnik mogu uživati istražujući predivnu srednjovjekovnu arhitekturu, gotičke, renesansne i barokne crkve i samostane koje je UNESCO stavio na svoj popis Svjetske baštine. Svi fanovi televizijske serije Igre prijestolja sigurno će se oduševiti posjetom lokacijama na kojima se snimala serija”, piše Booking.

Šetnje uz rijeku – Osijek, Osječko-baranjska županija

Osijek, grad na rijeci Dravi, je četvrti najveći grad u Hrvatskoj. Nazvan po riječi “oseka” ovaj grad je kulturno i ekonomsko središte Slavonije i Baranje.

Osijek svojim posjetiteljima nudi prekrasne šetnice kroz velike parkove i vrtove (njih 17) gdje možete uživati u povijesnoj arhitekturi. Ono po čemu se ovaj grad posebno ističe je prekrasna šetnica uz rijeku Dravu. Paralelna cesta uz rijeku posjetitelje vodi do glavnog trga i promenade koja vodi do predivne konkatedrale “Sv.Petar i Pavao”. Odličan pogled na cijeli grad moguć je s pješačkog mosta na kojem možete ostaviti “lokot ljubavi” za uspomenu. Nakon duge šetnje odmorite se uz čašu vina, kave ili radler piva koji se proizvodi u Osijeku“, navodi Booking.

Prekrasne šume – Plitvička jezera, Ličko-senjska županija

Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se na površini od oko 300 kvadratnih kilometara i poznat je po prekrasnim kaskadnim jezerima zbog čega se našao na UNESCO-vom Popisu svjetske baštine.

“Ovaj park smješten u planinsko područje je najveći i najstariji nacionalni park u Hrvatskoj. Plitvička jezera privlače ljubitelje prirode iz cijeloga svijeta koji dolaze uživati u šumskoj vegetaciji i pogledu na kristalno čistu vodu više od 16 jezera. Osim toga, ovaj nacionalni park krase i impresivni vodopadi koji se mogu vidjeti na raznim stazama za šetnju”, navodi Booking,


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Booking.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close